©Disney world
Minunata lume disney .Toate personajele disney doar intr-un singur loc ...
Lista Forumurilor Pe Tematici
©Disney world | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ©DISNEY WORLD

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Iasminica
Femeie
24 ani
Arad
cauta Barbat
24 - 52 ani
©Disney world / Donald Duck / Donald Duck Moderat de AndreyTehnic
Autor
Mesaj Pagini: 1
Disney
Administrator Disney World::.

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 519
Donald Duck este un desen animat de caractere de la The Walt Disney Company. Donald este un alb antropomorfe raţă cu un galben-portocaliu de lege, de picioare, şi de picioare. El poarta de obicei un marinar cămaşă, capac, şi un negru sau rosu arc cravată, dar nu pants (cu excepţia cazului când se duce de înot). Donald's cele mai faimoase trăsătură este usor sa provocat de explozie şi, ocazional, temperament.

În conformitate cu Disney canon, în special în 1942 scurt Donald Ajunge redactat, Donald's numele complet este Fauntleroy Donald Duck. Donald's ziua de nastere este oficial recunoscut ca fiind 9 iunie 1934 [2], în ziua lui de debut film, The Wise Little găină, a fost eliberat. Cu toate acestea, în cele trei Caballeros (1944), ziua lui este dat doar ca "vineri de al 13-lea", care este în referire la ghinion a experienţelor, în aproape toate apariţiile sale caricatură. Donald's Happy Birthday (scurt) dă ca ziua lui 13 martie.

Donald's voce, una dintre cele mai de identificat în toate vocile de animatie, a fost efectuată de voce actor Clarence "puişor" Nash de până la 1983. Aceasta a fost în mare măsură, acest semi-inteligibil discurs pe care ar ciment Donald's imagine într-un public "mintea şi de a ajuta la combustibil ambele Donald's şi Nash a condus la stardom. [Nevoie de citare] Din 1985, Donald a fost exprimat de către Tony Anselmo, care a fost instruit de către Nash pentru rol. [nevoie de citare] Donald este un VIP membru al Mickey Mouse Club.


_______________________________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





pus acum 15 ani
   
Disney
Administrator Disney World::.

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 519
Donald în animaţie

Early aparitii

     Pentru mai multe detalii cu privire la acest subiect, a se vedea Donald Duck filmography.

Donald Duck ca primul a apărut în Wise Little găină

Potrivit lui Leonard Maltin în introducerea la cronologică Donald - Volumul 1, Donald a fost creat de către Walt Disney, atunci când a auzit Clarence Nash faci sa "raţă" voce în timp ce recita "Maria a avut un pic de miel". Mickey Mouse au pierdut o parte din marginea lui, deoarece a deveni un model pentru copii Disney vrut şi un caracter care ar putea să înfăţişeze unele dintre cele mai negative trasaturi de caractere el nu ar mai putea aşeza pe Mickey.

Donald Duck primul a apărut în Silly simfonii caricatură de Wise Little găină pe 9 iunie 1934 (cu toate că el este menţionat într-un 1931 Disney storybook). Donald's apariţia în caricatură, astfel cum a fost creat de animator Dick Lundy, este similar cu aspect modern sa-pene şi cioc de culori sunt la fel, aşa cum este marinar tricoul albastru-şi pălăria, dar caracteristicile sale sunt mult mai alungită, corpul lui minciună sfruntată, şi picioarele sale mai mari. Donald's personalitate nu este dezvoltat, fie, în scurt, el doar rolul de a umple de unhelpful prieten de la un text original.

Bert Gilett, director al Wise Little găină, Donald adus înapoi în caricatură lui Mickey Mouse, Orphan's Benefit pe 11 august 1934. Donald este unul dintr-un număr de caractere, care dau spectacole într-un beneficiu pentru Mickey's Orphans. Donald's act este acela de a recita poezii Mary a avut o mica de miel şi Little Boy Blue, dar de fiecare dată când încearcă, de rău orfani sa mananc special făcute plăcintă, lider de raţă pentru a zbura într-o izbucnire de mânie squawking. Acest explozive personalitate ar rămâne cu Donald pentru decenii de acum încolo.

Donald a continuat să fie un hit cu publicul. La început de caractere care apar în cele mai multe desene animate Mickey Mouse ca un regulate membru al ansamblului cu Mickey, Minnie, tont, şi Pluto. Desene animate din această perioadă, cum ar fi de 1935 de desene The Band-Concert în care în mod repetat, Donald disrupts de Mickey Mouse Orchestra de predare, de William Spune Overture de joc în Turcia Straw-au salutat cu regularitate de către critici ca exemplară şi filme clasice de animatie. Animator Ben Sharpsteen de asemenea, minted clasic Mickey, Donald, şi nătărău comedie în 1935, cu desen animat Mickey's staţie.

În 1936, Donald a fost restructurat pentru a fi un pic Fuller, rotunda, şi drăguţ. De asemenea, el a început să încearcă în solo desene animate, dintre care prima a fost de 9 ianuarie 1937 Ben Sharpsteen caricatură, Don Donald. Acest scurt introdus, de asemenea, un interes de dragoste Donald's, Donna Duck [3]. Donald's nephews, Huey, Dewey şi Loui, ar putea să îşi facă apariţia primul animat de un an mai târziu, în 15 aprilie 1938 de film, Donald's Nephews, regizat de Jack King (acestea au fost introduse mai devreme în Donald Duck Banda Desenata de Al Taliaferro, a se vedea de mai jos). Prin 1938, cel mult, sondajele au arătat că Donald a fost mult mai popular decât Mickey Mouse. [4] Disney ar putea, totuşi, ajuta Mickey recâştige popularitatea de redesigning oferindu-i cea mai atrăgătoare de design ca producţia de fantezie muzicală segment de magician al ucenic a început în 1938. [5]

Timpul războiului Donald

În timpul al doilea război mondial, film de public au fost căutaţi brasher, edgier desen animat de caractere. Nu este o coincidenţă faptul că în aceeaşi perioadă a văzut că a naşterii, precum şi de creştere a văzut de asemenea, Bugs Bunny Donald Duck de popularitate avânta. Înainte de 1941, Donald Duck a aparut in aproximativ 50 de desene animate. Între 1941 şi 1965, Donald să stea în peste 100.
Donald în Der Fuehrer's Face

Mai multe de Donald's scurţi şi în timpul războiului au fost filme de propaganda, mai ales Der Fuehrer's Face, lansat pe data de 1 ianuarie 1943. În acesta, Donald joacă un lucrător într-o fabrică de artilerie în "Nutzi Teren" (Germania nazistă. El luptă cu mult programul de lucru, hrana foarte mici, şi având pentru a saluta de fiecare data cand vede o poza cu Führerul avea (Adolf Hitler). Aceste imagini apar în mai multe locuri, cum ar fi de pe linia de asamblare, în care el se trage în detonatoare de diverse dimensiuni de shell. În final, el devine puţin mai mult decât o mică parte într-o maşină cu faceless de ales, dar să ascultăm până la el cade, suferind o cadere nervoasa. Apoi, Donald trezeşte să aflăm că experienţa lui a fost, de fapt, un cosmar. La sfârşitul celui de-al scurt Donald se uită la Statuia Libertăţii şi americane pavilion cu reînnoită apreciere. Der Fuehrer Fata lui 1942 a castigat Premiul Academiei pentru Animate Short Film Alte notabile scurţi din această perioadă include Armata scurţi, sapte filme care urma Donald's viaţa în Armatei SUA de la elaborarea lui la viaţa sa, în formarea de bază în conformitate cu sergent Pete la prima sa misiune reală ca să saboteze Commando având o bază aeriană japoneză. Titlurile în serie include:

     * Donald Ajunge redactat - (1 mai, 1942).
     * The Vanishing privat - (25 septembrie 1942).
     * Sky Soldat - (6 noiembrie 1942).
     * Der Fuehrer de faţă - (1 ianuarie, 1943).
     * Fall Out În toamna - (23 aprilie 1943).
     * Vechea Armatei Game - (5 noiembrie 1943).
     * Home Apararii - (26 noiembrie 1943).
     * Commando Duck - (2 iunie 1944).

Donald Ajunge elaborat de asemenea, Donald trăsături fizice care au un examen înainte de aderarea la armată. În conformitate cu aceasta Donald a plat de picioare şi nu este în măsură să se facă distincţia între culorile verde si albastru, care este un tip de culoare orbire. De asemenea, în acest desen animat sergent Pete comentarii pe Donald's lipsa de disciplina.

De asemenea, este demn de menţionat faptul că, datorită acestor filme, Donald graced de opera de arta din nas practic fiecare tip de WWII aliate combate aeronave, de la L-4 Grasshopper de B-29 Superfortress.

Donald de asemenea, apare ca o mascota-cum ar fi în Armată Air Corps 309th Fighter escadră [6] şi SUA Paza de coasta auxiliare, care a aratat ca un Donald aprigă cu aspect pirat gata de a-şi apăra American coasta de la invadatori. [7] de asemenea, Donald a apărut ca o emblemă mascota pentru: 415th Fighter escadră; 438th Fighter escadră; 479th bombardament escadră; 531th bombardament escadră.

În timpul al doilea război mondial, Disney desene animate nu au fost autorizate să fie importate în Europa Ocupate. Deoarece acest cost Disney o gramada de bani, el a decis să creeze o nouă audienţă pentru filmele sale în America de Sud. El a decis să facă o excursie prin diverse ţări din America Latină, cu asistenţi, şi de a folosi experienţa lor de impresii şi de a crea două facilitate lungime de filme de animatie. Primul a fost Saludos amigos, care consta din patru segmente scurt, două dintre ele cu Donald Duck. În cea de-a doua, el se întâlneşte papagal prietene lui Jose Carioca. Cel de-al doilea film a fost de trei Caballeros, în care el se întâlneşte cocoş lui prieten Panchito.

Post-război animaţie

Multe din Donald's filme făcute după război reformare a raţă ca dârdoră a unor alte caractere de gură. Donald este atacat în mod repetat, hartuit, şi ridiculed de nephews sale, de către chipmunks Chip 'n Dale, sau de către alte împuşcat-o de caractere, cum ar fi Humphrey Urs, Spike a Bee, Bootle Beetle, de Aracuan Bird, Loui de cuguar sau o colonie de furnici. Într-adevăr, Disney artişti au inversat clasic screwball scenariu perfectat de Walter Lantz şi altele, în care personajul principal este instigator aceste comportamente de hărţuire, mai degrabă decât de fund de ei.

De post-război Donald de asemenea, cu steluţă în învăţământ filme, cum ar fi Donald în Mathmagic Teren Cum şi de a avea un accident la locul de muncă (ambele 1959), şi a făcut cameos Disney in diverse proiecte, cum ar fi reticente Dragon (1941) şi la Disneyland televiziune show (1959). Pentru acest ultim spectacol, Donald's unchiul Ludwig von Drake a fost creat în 1961.

Clarence Nash voce Donald pentru ultima dată în Mickey's Christmas Carol (1983), făcând Donald singurul personaj din filmul care urmează să fie exprimat de către său original actor. Deoarece Nash moartea lui în 1985, Donald's voce a fost furnizat de către Tony Anselmo, care a fost mentored de Nash. Anselmo vocea este auzit pentru prima dată în Cine Înrămată Roger Rabbit. În acest film, Donald are un pian duel scena cu Warner Brothers raţă Daffy Duck.

Donald, deoarece a apărut într-o mulţime de diferite spectacole şi televiziune (scurt) filme animate. A jucat roluri în Mickey's Christmas Carol şi Prinţul şi cerşetor şi a făcut apariţia într-un medalion Un nătărău Film.

Donald a avut o parte destul de mic în animat de televiziune serie DuckTales. Acolo, Donald aderă la Marina, şi frunzele lui nephews Huey, Dewey şi Louie cu unchiul Scrooge, care apoi trebuie să aibă grijă de ei. Donald's rol global în serie a fost destul de limitată, numai ca el a ajuns să apară într-o mână de episoade. Unele dintre povestirile din serie s-au desfăcut pe baza de benzi desenate de către Carl Barks.

Donald realizat unele camee aparitii in Bonkers, înainte de obţinerea propriul său show de televiziune şarlatanesc Pack. Aceasta a inclus o serie modernizate Duck familie. Donald nu a mai fost purtarea lui marinar costum şi pălărie, dar o cămaşă hawaiană. Huey, Dewey şi Loui acum sunt adolescenţi, cu distincte de îmbrăcăminte, voci şi personalităţi. Daisy Duck a pierdut-o rochie de culoare roz şi plecăciune şi are o noua coafura. Oddly suficient, nici altor membri ai familiei, în afară de Ludwig von Drake, apar în "impostor Pack", precum şi toate celelalte Duckburg cetăţenii sunt oameni, şi nu câini.

El a făcut o revenire ca stele din Arca lui Noe segment de fantezie muzicală 2000, ca primul ofiţer la Noah. Donald musters animalele la Arca şi încercări de a le controla. El consideră că Daisy tragic a fost pierdut, în timp ce ea crede la fel de el, dar ele sunt reunite la sfârşitul. Toate acestea pentru a Edward Elgar de mare alai Marches 1-4.

Într-o alternativă de deschidere pentru anul 2005 de film Disney Chicken Little, Donald-ar fi făcut o camee aspectul ca "dragul meu norocos". Aceasta scena pot fi găsite pe Chicken Little DVD.

Donald de asemenea, a jucat un rol important în Mickey Mouse de lucrări şi de Casa de Mouse. În al doilea spectacol, el este co-proprietar al lui Mickey club de noapte.

Rivalitate cu Mickey Mouse

Prin faptul cariera Donald a arătat că el dislikes Mickey şi vrea ca postul lui Disney's mascota. În primii Disney Mickey scurţi şi Donald au fost parteneri, dar în momentul de Mickey Mouse Club difuzate la televiziune, a fost demonstrat că Donald vrut mereu în prim-plan.

De rivalitate între Mickey si Donald a fost, de asemenea, se arată în Disney's House ale mouse-ului. A fost demonstrat că Donald a vrut să fie în Club's fondator şi a vrut să se schimbe numele de la Casa de Mouse la Casa de Duck.

Mickey Mouse-ul nu pare să relize cât de mult Donald nu-i place la el ori, şi întotdeauna contează el ca unul dintre cei mai buni prieteni lui.

Donald în benzi desenate

     Principalele articol: Donald Duck în benzi desenate

În timp ce Donald's desene animate se bucură de mare popularitate în Statele Unite şi din întreaga lume, lui săptămânale şi lunare benzi desenate se bucure de cea mai mare popularitate în multe ţări europene, în special în Danemarca, Norvegia şi Finlanda, dar de asemenea, Germania, Italia, Olanda şi Suedia. Cele mai multe dintre acestea sunt produse şi publicate de către filiala italiană a Walt Disney Company, în Italia şi de Egmont, în Danemarca, Norvegia, Finlanda şi Suedia. În Germania, de benzi desenate, sunt publicate de către Ehapa, care a devenit parte a Imperiului Egmont. Donald-benzi desenate sunt, de asemenea, fiind produse în Olanda şi Franţa. Donald de asemenea, a fost a apărut în japoneză benzi desenate publicate de Kodansha şi Tokyopop.

În conformitate cu Inducks, care este o bază de date despre benzi desenate Disney la nivel mondial, American, italiană şi daneză povestiri au fost retipărită în următoarele ţări. În cele mai multe dintre ele, publicaţii continua: Australia, Austria, Argentina, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, People's Republic de China, Columbia, Republica Cehă, Danemarca (Insulele Feroe), Egipt, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, România, Ungaria, Islanda, India, Indonezia, Israel, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Mexic, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Arabia Saudita, Slovacia, Spania, Suedia, Thailanda, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite, şi fosta Iugoslavie.

Incipientă de dezvoltare

Deşi este o publicaţie numită 1931 Disney Mickey Mouse anual menţionat un caracter numit Donald Duck, cu caracter de prima apariţie în comic strip-format a fost un ziar desen animat care sa bazat pe scurt The Wise Little găină şi publicate în 1934. Pentru următorii ani, Donald a făcut câteva mai multe aparitii în tematice Disney-benzi, şi prin 1936, el a crescut de a fi una dintre cele mai cunoscute personaje din Silly simfonii Banda Desenata. Ted Osborne a fost principala scriitor de aceste benzi, cu Al Taliaferro lui ca artist. Osborne Taliaferro şi a introdus, de asemenea, a mai multor membri de Donald's exprimate de sprijin, inclusiv a lui nephews, Huey, Dewey, şi Loui.

În 1937, un editor italian numit Mondadori creat primul Donald Duck poveste destinate în mod special de benzi desenate. Pagina de optsprezece-un text, scris de catre Federico Pedrocchi, este primul care facilitate Donald ca un aventurier, mai degrabă decât pur şi simplu o comedic de caractere. Fleetway în Anglia de asemenea, a început publicarea de carte de benzi desenate-povestiri featuring de raţă.

Evoluţii în cadrul Taliaferro

O zi Donald Duck comic strip trase de Taliaferro şi scrise de Bob Karp a început să fie difuzate în Statele Unite pe 2 februarie 1938; de duminică bandă a început în anul următor. Taliaferro şi Karp creat o chiar mai mare exprimate de caractere pentru Donald's lume. A fost un nou St Bernard numit Bolivar, si familia sa a crescut, pentru a include vărul Gus Goose şi bunica Elvira lişiţă. Donald's nou rival prietene au fost Donna şi Daisy Duck. Taliaferro dat, de asemenea, lui Donald foarte proprii de automobile, un 1934 Belchfire rătăcitor, într-o poveste 1938.

Evoluţii în cadrul Barks
Carl Barks (1994)

În 1942, Editura de Vest au început crearea de benzi desenate originale-carte de povestiri despre Donald Disney şi alte caractere. Bob Karp lucrat pe cea mai veche dintre acestea, un articol numit "Donald Duck Găseşte Pirate Gold". Noul editor însemnat illustratori nou, cu toate acestea: Carl Barks şi Jack Hannah. Barks mai târziu, repetaţi comoara-vânătoare temă în mai multe poveşti.

Barks curând a preluat cea mai mare dezvoltare din cartea de benzi desenate-versiune de raţă atât ca scriitor şi ilustrator. Potrivit lui stilou, de benzi desenate versiune de Donald diverged chiar mai departe de la omologul său animat, devine din ce în ce mai aventuros, mai puţin temperamental şi, mai elocvent. Pete Negre a fost de numai alte mari de caractere de la Mickey Mouse Banda Desenata de facilitate în Barks "nou Donald Duck univers.

Donald Barks plasate în oraşul Duckburg, pe care a populat cu o serie de jucători de sprijin, inclusiv Gladstone gânsac (1948), Gyro Gearloose (1952), unchiul Scrooge McDuck (1947), MAGICA de Ortografiei (1961), Flintheart Glomgold (1956 ), de agent de poliţie Boys (1951), aprilie, mai şi iunie (1953), vecin Jones (1944) şi John D. Rockerduck (1961). Multe din Taliaferro de caractere a făcut pentru a trece la Barks' lume, de asemenea, inclusiv Huey, Dewey, şi Loui. Barks plasate în Donald atât interne cât şi aventură scenarii, şi unchiul Scrooge a devenit unul dintre său preferat de caractere pentru a pereche cu Donald. Scrooge de popularitate a crescut, precum şi de către 1952, a avut un caracter de carte de benzi desenate din propriile sale. În acest moment, Barks concentrat eforturile sale majore pe Scrooge de povestiri, şi Donald's aparitii a devenit mai concentrat pe comedie sau, el a fost reformulată ca Scrooge de reticente în ajutor, în urma lui unchi bogat, la nivel mondial.

Evoluţia ulterioară
O imagine de mai multe produse ambalate care afişează imagini de Mickey Mouse şi Donald Duck îmbrăcaţi în veşminte tradiţionale japoneze

Zeci de scriitori au continuat să utilizeze Donald în povestile lor din întreaga lume.

De exemplu, Disney Studio artisti, care a făcut benzi desenate direct de pe piaţa europeană. Două dintre acestea, Dick Kinney (1917-1985) şi Al Hubbard (1915-1984) a creat Fethry vărul lui Donald Duck.

The American artişti Vic Lockman şi Tony Strobl (1915-1991), care au fost direct de lucru pentru americani benzi desenate, creat Moby Duck. Strobl a fost una dintre cele mai productive Disney artişti din toate timpurile, şi a atras o mulţime de poveşti care Barks scris după pensionare. În anii 1990, aceste script-uri au fost re-stabilit de către artist olandez Daan Jippes.

Editor italiană Mondadori creat multe din povesti care au fost publicate în toată Europa. De asemenea, ei au introdus numeroase personaje noi, care sunt astăzi bine cunoscute în Europa. Un exemplu este Donald Duck a modifica-ego-ul, un super-erou Paperinik numit în italiană, creat de Guido Martina (1906-1991) şi Giovan Battista Carpi (1927-1991).

Giorgio Cavazzano şi Carlo Chendi creat Honkey Go-kart (Umperio Bogarto în italiană, un detectiv al cărui nume este evident o parodie pe Humphrey Bogart. De asemenea, ei au creat OK vraci, un extraterrestrial Duck, care a aterizat pe pământ, într-o navetă spaţială în formă de monedă. El şi-a pierdut nava cu toate acestea, şi befriended Scrooge, şi acum are permisiunea de a căuta prin lui moneybin timp după ce timp, căutaţi pentru nava sa.

Romano Scarpa (1927-2005), care a fost foarte important şi influent artist italian Disney, creat Brigitta McBridge, o femeie care este Duck madly in dragoste cu Scrooge. Ei nu sunt niciodată afectiuni răspuns de el, deşi, dar ea continuă să încerc. Scarpa de asemenea, a venit cu Dickie Duck, de nepoata de strălucitoare Goldie (Scrooge posibil dragoste-interes din zi în Klondike) şi Kildare lişiţă, un nepot de bunica Duck.

Italiană artist Corrado Mastantuono creat vagabond vagabond Ghigno, un cinic, ursuz şi nu prea bine cine căutaţi Duck echipe cu Donald şi Gyro mult.

The American artist William van Horn introdus, de asemenea, un nou caracter: scandal McFowl, un vechi şi destul de corpolent Raţă cu un imens apetit şi trândăvie, care este, mai întâi a declarat a fi un văr de Scrooge. Doar mai târziu, să dezvăluie lui Scrooge nephews scandal este, de fapt, o jumătate de fratele său. Mai târziu, de asemenea scandal afla.

De lucru pentru editor danez Egmont, artist Daniel Branca (1951-2005) şi script-scriitorii Paul Halas şi Charlie Martin creat Sonny pescar, un orfan care Huey befriends, Dewey şi Loui, şi rivalul său, domnul Phelps.

Cele mai productive Duck-artist astăzi este Victor Arriagada Rios, care este mai bine cunoscut sub numele de Vicar. Are propriul său studio, unde a şi asistenţii lui atragă povestiri transmise de Egmont. Vicar creat de caractere Oono, o prinţesă preistorice care au calatorit in Duckburg în anii 1990, prin utilizarea Gyro timpul-masina.

Cel mai cunoscut şi cel mai popular artist-Duck din acest timp este Keno Don Rosa. A început să faci benzi desenate Disney în 1987, de la American editor Gladstone. El a mai târziu a lucrat pentru scurt timp pentru olandeză editori, dar sa mutat la locul de muncă direct pentru Egmont curând după aceea. El a creat o mulţime de sechelelor la Barks' povestiri, şi chiar şi a 12-parte serie de povesti despre viata de Scrooge McDuck, pe care el a câştigat două premii Eisner. Nu toate Barks-fanii sunt mulţumiţi de munca sa, totuşi, şi unele pretinde el distruge Barks "atent construit lume.

Alte artiştilor care au lucrat cu Donald sunt Freddy Milton şi Daan Jippes, care a făcut 18 de zece pagers care pretinde experţi sunt la fel de bun ca Barks "locul de muncă.

Japoneză artist Shiro Amano lucrat cu Donald pe ilustrată Kingdom Hearts, pe baza Disney-Squaresoft videogame.

Donald Duck în Scandinavia

Donald Duck (Kalle Anka în Suedia, în Finlanda Aku Ankka) este un caracter foarte popular în ţările scandinave. La mijlocul anilor 1930, Robert S. Hartman, un german care a servit ca un reprezentant al Walt Disney, a vizitat Suedia de a supraveghea distribuirea de mărfuri Sagonkonst (The Art of bărbiereală. Hartman gasit un studio numit L'Ataljé Dekotarör, care a produs de ilustrat carduri care au fost publicate de Sagonkonst. Inca de la Disney caractere de pe carduri părea a fi exact "on-model", a cerut Hartman studio pentru a crea o versiune locală de limbă engleză Mickey Mouse Weekly. În 1937 L'Ataljé Dekotarör a început publicarea Musse Pigg Tidningen (Mickey Mouse Magazine), care au avut valori ridicate de producţie şi spanned 23 subiecte; cea mai mare parte a revistei de conţinut a venit de la producătorii locali, în timp ce unele material a constat din reprints de la Mickey Mouse Weekly. De benzi desenate antologie sa încheiat în 1938. Hartman Disney a ajutat la stabilirea birourilor în toate ţările scandinave, înainte de a plecat Disney, în 1941. Donald devenit cel mai popular de caractere Disney în Scandinavia. Kalle Anka & Co, Donald's prima antologie dedicată suedez, care a inceput in septembrie 1948. În 2001, finlandeză Post Office a emis un set de timbru pentru a comemora 50 de ani de ani de Donald's prezenţa în Finlanda. Până în 2005 în jur de o oră de la fiecare patru norvegienii citeste Donald Duck benzi desenate pe săptămână, pentru a traduce în jur de 1.3 milioane de cititori regulate. În cursul aceluiaşi an, în fiecare săptămână 434000 suedezii citeste Kalle Anka & Co Până în 2005 în Finlanda de Donald Duck antologie Aku Ankka vândut 270,000 de copii pentru fiecare problemă. Tim Pilcher şi Brad Carti, autori de esenţiale Ghidul pentru Mondiale Benzi desenate, Donald antologii a descris ca fiind "scandinave echivalent din Marea Britanie Beano sau dandy, un comic care generaţii au crescut cu, de la bunici la nepoţi." [8]

Dincolo de Disney
Universitatea din Oregon foloseşte Donald ca "Combaterea Duck" mascota.

Donald Duck este singurul film şi televiziune popular desen animat de caractere pentru a apărea ca un talisman pentru o mare universitate americana: un acord pentru licenţiere între Disney şi cu Universitatea din Oregon permite scolii sportive echipelor de a utiliza Donald's imagine ca "Combaterea Duck" mascota.

În 1984 Donald Duck a fost numit un alumnus de onoare de la Universitatea din Oregon în timpul domniei sale de 50 de ani, sărbătoare. În timpul unei vizite la Eugene Aeroport 3000 la 4000 de fani s-au reunit pentru prezentarea unei academice capac şi de gală la Donald. Mii de zona de rezidenţi au semnat o felicitare defilaţi pentru Donald, şi că documentul este acum parte a lui Disney corporative arhive.

Donald's numele şi imaginea sunt, de asemenea, utilizat în numeroase produse comerciale, un exemplu fiind Donald Duck brand suc de portocale, introduse de Citrus Mondiale în 1940.

În anii 1950, o parodie la începutul Mad Revista de Mickey Mouse (numite "Mickey rozătoare", scris de "Walt Dizzy" Featured "Darnold Duck", al cărui quacky voce a trebuit să fie "tradus" pentru cititori, şi care a fost rusine în În cele din urmă poartă pantaloni.

Deşi Donald serviciul militar a mai fost recunoscute ca şi el în Armatei SUA din timpul războiului desenele animate (şi, într-o măsură mai mică, având în SUA Donald Marinei de la Duck martorilor), Walt Disney a autorizat Donald pentru a fi utilizat ca un talisman pentru US Coast Garda de Fier. Paza de Coasta de imagine arată o aprigă cu aspect Donald Duck îmbrăcat într-un costum de pirat, care apare în orice vigilenţi împotriva potenţialelor pericole pentru regiunile de coastă din Statele Unite. Această imagine este încă folosit de multe ori pe mai multe baze de Paza de Coasta si Paza de coasta tăietori de azi.

În Suedia, o carte de benzi desenate artist numit Charlie Christensen ajuns într-un litigiu cu Disney juridice, atunci când sa crearea Arne Anka uitat similare cu Donald Duck (deşi este un pesimist Arne beţiv). Cu toate acestea Charlie a făcut o bătaie de joc de acţiune în justiţie, precum şi în scenă un fals moartea lui de caracter, care apoi au efectuat chirurgie plastică şi reapărut ca Arne X, cu o mai cânta ca-cioc. El a mai târziu cumpărat-o curea de raţă pe cioc o noutate de la magazin de cadouri, subliniind că "Disney Dacă intenţionaţi să-mi dea nici o acţiune în justiţie tot ce trebuie să faceţi este să eliminaţi meu fals cioc."

În 1991, Disney Corporation justiţie israelian caricaturist Dudu Geva pentru încălcarea drepturilor de autor, susţinând sale de caractere "Donald Dach" în poveste "Moby Duck" a fost un ripoff de Donald. [9] Instanţele găsit în favoarea lor şi obligaţi să plătească pentru Geva de cheltuieli juridice şi elimina cartea sa de la raft. Mai multe blînd, caracterul lui Howard The Duck design original a fost modificat pentru a include pantaloni pretins ca urmare a presiunii de la Disney.

În 2005, Donald a primit propria stea pe Hollywood Walk Fame de la Hollywood Blvd. 6840 [10] se alătura fictiva alte caractere, cum ar fi Mickey Mouse, Bugs Bunny, Daffy Duck, Woody ciocănitoare, The Simpsons, Winnie the Pooh, Kermit de broasca, Godzilla si Alba ca Zapada.

Donald's faima a condus, de asemenea, Disney a licenţei de caractere pentru un număr de jocuri video.

Kingdom Hearts serie

Donald este un mare caracter în Regatul Hearts serie, fiind una dintre cele două sidekicks de Sora, alături de nătărău. Aici, el este instanţa expertul de Disney Castelul. El este trimis intr-o misiune cu nătărău de regele Mickey ajutor pentru a găsi şi a Keyblade Master, care le face. Iniţial, Donald numai pentru a vedea Sora pare ca un bun pentru a urmări în jos King Mickey, merge până în prezent sunt la fel de minciuna cu el despre posibilitatea de a găsi sa pierdut prieteni pentru a se convinge să-l însoţească ei [11]; cu toate acestea, el creste mai repede pentru a avea grijă de Sora profund ca un prieten. Donald's celebru temperament rămâne în serie, şi, adesea, devine de grup în necazuri. În timp ce nu cel mai calificat magic-utilizator în serie, este dovedit a fi destul de specialist în bază elementar atacuri şi vindecare vrăji. De asemenea, el pare a se specializa în unic, explozive vrăji care aseamănă cu focuri de artificii, precum şi Transfiguration; de fapt, ori de câte ori Sora, Donald, nătărău şi schimba forma intr-o lume, aceasta este, de obicei, Donald's magic, care face acest lucru. El este exprimat de către Tony Anselmo în versiunea în limba engleză şi Kōichi Yamadera în versiune japoneză.

Aparitii

Cartoon scurţi

     vezi Donald Duck filmography

Filme

     * Saludos amigos (1942)
     * Cele trei Caballeros (1944)
     * Distracţie şi Fancy Free (1947)
     * Melody Time (1948)
     * Mickey's Christmas Carol (1983)
     * Cine Înrămată Roger Rabbit (1988)
     * 60-Ziua de naştere a lui Mickey (1988)
     * Prinţul şi cerşetor (1990)
     * Un nătărău Movie (1995)
     * Fantezie muzicală 2000 (1999)
     * Mickey's Odată La un Crăciun (1999)
     * Mickey's Magical Christmas: Snowed în la Casa Mouse (2001)
     * Mickey's House of Villains (2002)
     * Mickey's PhilharMagic (2003)
     * Mickey's Twice La un Crăciun (2004)
     * Mickey, Donald, tont: Cei trei muşchetari (2004)
     * The Lion King 1 ˝ (2004)

Televiziunea serie

     * DuckTales (1987-1990) (recurente oaspete)
     * Donald Duck Cadouri (compilaţie de clasic Disney scurţi)
     * Donald's şarlatanesc Attack (compilaţie de clasic Disney scurţi)
     * Bonkers (1993-1995) (medalion)
     * Şarlatanesc Pack (1996-1997)
     * Mickey Mouse Works (1999-2000)
     * Casa de Mouse (2001-2003)
     * Mickey Mouse Clubhouse (2006)

Jocuri video

     * Donald Duck
     * Donald Duck lui de joaca (1984)
     * Donald's alfabet Chase (1988)
     * Quackshot (1991)
     * The Lucky Dime zburda încearcă Donald Duck (1991)
     * World of Illusion încearcă Mickey Mouse şi Donald Duck (1992)
     * Deep Duck Probleme încearcă Donald Duck (1993)
     * Disney's Magical Quest 3 încearcă Mickey si Donald (1995), (2005)
     * Maui raţă sălbatică în Rece Shadow (1996)
     * Disney's Donald Duck: Mergem Quackers (2000)
     * Mickey's Speedway SUA (2000)
     * Disney Golf (2002)
     * Disney's PK: Out a Umbre (2002)
     * Kingdom Hearts (2002)
     * Se amestecă final Regatul Hearts (2002)
     * Kingdom Hearts: Chain of Amintiri (2004)
     * Kingdom Hearts II (2006)
     * Kingdom Hearts II finale Se amestecă + (2007)
     * Kingdom Hearts codificate (TBA: America de Nord, Europa, Australia) (2008, Japonia)
     * Kingdom Hearts: nasterii Prin Sleep (TBA: America de Nord, Europa, Australia) (de Vara 2009, Japonia)
     * Kingdom Hearts 358 / 2 zile (neconfirmate Aspect) (primăvara anului 2009, Japonia) (august 2009, America de Nord) (TBA: Europa, Australia)

Famous illustratori

     * Carl Barks
     * Luciano Bottaro
     * Giovan Battista Carpi
     * Giorgio Cavazzano
     * William Van Horn
     * Daan Jippes
     * Don Rosa
     * Marco Rota
     * Romano Scarpa
     * Tony Strobl
     * Al Taliaferro
     * Vicar
     * Tetsuya Nomura
     * Shiro Amano
     * Naci Taşdöğen

Suplimentare

     * Ariel Dorfman, Armand Mattelart, David Kunzle (trans.), cum de a citi Donald Duck: Ideologie imperialist în benzi desenate Disney ISBN 0-88477-023-0 (marxist Critic)
     * Walt Disney Productions, Walt Disney's Donald Duck: 50 de ani de Happy frustrare, Curajul de cărţi, mai 1990 ISBN 978-0894715303.


_______________________________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la